Informatii si comenzi:   | 0723615002 | Solicita oferta

Politica prelucrarii datelor cu caracter personal

1. Informatii generale despre prelucrarea datelor cu caracter personal

 

       SC STOAUTO PIESE AUTO ORIGINALE SRL, denumita in continuare STOAUTO.ro Asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal este principala noastra grija atunci cand ne incredintati aceste date, prin urmare dedicam toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dvs. in concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Pentru a asigura transparenta in prelucrarea datelor dvs., am pregatit aceast document prin care va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs. cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre.
       Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic politica de confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dvs. cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricaror modificari, vom afisa pe site-ul nostru versiunea modificata a politicii de confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acesteia.

 

2. Categorii de date cu caracter personal prelucrate

 

       Colectam datele caracter personal direct de la dvs., astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. De exemplu, primim informatii de la dvs. astfel:

  • Cand va creati un cont pe site-ul nostru, ne transmiteti numele, adresa de e-mail si, optional, numarul de telefon;
  • In cadrul paginii contului dvs. aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum adrese de livrare, date de facturare si date despre masinile pentru care doriti sa comandati piese auto.
  • Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele, adresa de e-mail, numarul de telefon, adresa de livrare, date de facturare.
  • Cand completati formularul de retur, ne transmiteti numele, numarul de telefon, adresa de e-mail si, in cazul in care doriti returnarea banilor, contul dvs. IBAN.

 

       Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs. in timpul vizitarii site-ului nostru, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate nevoilor dvs.
Pe site-ul nostru putem stoca si colecta informatii in cookie-uri, conform Politicii de cookie-uri. Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse in Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

 

3. Scopurile prelucrarii date cu caracter personal

 

       Pentru prestarea serviciilor solicitate de catre dvs., cum ar fi:

  • Crearea si administrarea contului de client;
  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  • Solutionarea anularilor sau modificarilor referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • Asigurarea serviciilor de suport si consiliere, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs. cu privire la comenzi, produse sau servicii.

 

       Prelucrarea datelor pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre STOAUTO.ro si dvs. De asemenea, anumite prelucrari in scopurile enumerate mai sus sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

 

       Pentru marketing si imbunatatirea serviciilor oferite:

       Dorim sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele si serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj prin e-mail, SMS, telefonic, etc. continand informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in cosul de cumparaturi, in lista de favorite sau fata de care ati aratat interes sa le achizitionati. In cele mai multe cazuri trimitem comunicari de marketing doar avand consimtamantul dvs. prealabil. Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs. de cumparator, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie sau sa lasati o recenzie pentru un produs aflat pe site-ul nostru. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

 

       Pentru apararea intereselor noastre legitime:

       Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

  • Masuri de protectie a site-ului nostru si a utilizatorilor acestuia fata de atacuri cibernetice;
  • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 

       Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale. De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

4. Cat timp pastram datele cu caracter personal

 

       Ca regula generala, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp aveti un cont de client pe site-ul nostru. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii, stergerea sau suspendarea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun. Pentru newsletter vom pastra datele dvs. cu caracter personal doar pe durata de viata a newsletter-ului sau pana cand ne veti notifica ca nu mai doriti sa primiti newsletter-ul. Dupa aceasta perioada, datele dvs. personale vor fi distruse ireversibil.

       Datele personale aflate in documentele financiar-contabile sau in documente care se anexeaza documentelor financiar-contabile, vor fi pastrate 10 ani conform dispozitiilor art. 38 din Anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile, emis de Ministerul Finantelor Publice si nu vor fi accesate in niciun alt scop decat scopul legal pentru care sunt arhivate. Dupa 10 ani aceste date vor fi distruse.

 

5. Cui transmitem datele cu caracter personal

 

       Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal urmatoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat (Fan Courier, Posta Romana, etc.);
  • furnizorilor de servicii de plata / bancare (mobilPay, ING Bank, etc.);
  • furnizorilor de servicii de marketing (Google, Facebook, etc.);
  • furnizorilor de servicii IT (hosting, webdesigner etc.);
  • autoritatilor publice, in cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim.

 

       Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre terti persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

 

6. Protejarea securitatii datelor cu caracter personal

 

       Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei. Transmiterea datelor cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie, iar stocarea se face pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanta datelor. Pentru efectuarea platilor folosim serviciile procesatorului de plati mobilPay. Orice informatii privitoare la plati sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2. In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin internet sau prin intermediul altor retele publice nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

7. Drepturile dvs. referitoare la datele cu caracter personal

 

       Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie de drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal: 

  • Accesul: Ne puteti cere sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal; sa va punem la dispozitie o copie a acestor date; sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.
  • Rectificarea: Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.
  • Stergerea datelor: Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care: acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); dati curs unui drept legal de a va opune; acestea au fost prelucrate ilegal; ne revine o obligatie legala in acest sens. Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara: pentru respectarea unei obligatii legale; pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Exista si alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare. Va rugam sa aveti in vedere ca procesul de stergere al datelor are caracter permanent si ireversibil, orice date sterse neputand fi recuperate.
  • Restrictionarea prelucrarii datelor: Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care: acuratetea lor este contestata, pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs. aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare. Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care: avem consimtamantul dvs.; pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; pentru a proteja drepturile STOAUTO.ro sau ale altei persoane fizice sau juridice.
  • Portabilitatea datelor: Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie portat direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs. sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dvs. si prelucrarea se face prin mijloace automate.
  • Opozitia: Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes. De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs. in scop de marketing fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.
  • Luarea de decizii automate: Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva: produce efecte juridice cu privire la dvs.; va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa. Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor: ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs.; este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.; se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.
  • Plangeri: Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

 

       Fara a va afecta dreptul dvs. de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

 

       In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania;
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

       Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind urmatoarele cai:

 

       Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte dacă doriti să va exercitati aceste drepturi:

  • Identitate: Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului de client sau numarul de telefon folosit in comenzile fara cont. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.
  • Onorarii: Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.
  • Durata de raspuns: Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.
  • Drepturile tertelor parti: Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.