Informatii si comenzi:   | 0723615002 | Solicita oferta

Blog

Piese auto originale sau piese auto aftermarket?

Piese auto originale sau piese auto aftermarket?
  • Postat in data de: 29-11-2016
  • De: StoAuto.ro
  • Nu exista comentarii

Atunci cand trebuie sa ajungi cu autovehiculul la reprezentantele auto sti sigur ca vei echipa masina cu piese auto originale VW. Cu toate acestea in cazul in care autovehiculul va ajunge la un service auto independent sau achizitionati personal piese auto de la un un magazin de piese vei obtine si alte piese de schimb. Este ceva in neregula cu asta? Sunt mai putin costisitoare deoarece au o calitate mai slaba? In ce situatii trebuie sa utilizam numai piese originale?

Pentru a raspunde la aceste intrebari am creat o lista de argumente pro si contra pentru a va ajuta sa luati o decizie mai informata atunci cand aleg sa merg cu masina in service. Astfel aveti posibilitatea sa gasiti un echilibru intre cost si calitate.

Piese auto de schimb aftermarket

Piata pieselor de schimb aftermarket sunt acelea care nu provin de la producatorul masinii. De multe ori folosirea acestora duce la anularea garantiei deoarece nu sunt agreate de fabricant. Cu toate acestea multi producatori reusesc sa realizeze de multe ori un produs mai bun decat originalul. O statistica spune ca aproximativ 80% din serviceurile independente folosesc astfel de piese auto aftermarket de inalta calitate.

Pro:

Mai putin costisitoare - De obicei mai ieftine decat cele originale dar daca diferenta de pret este prea mare pune intrebari despre calitatea si brandul respectiv. 

Calitatea apropiata cu originale - Companiile aftermarket sunt atente la defectele inginerilor constructorilor auto si stiu sa remedieze punctele slabe insa atunci cand nu gasesc un echilibru intre cost si calitate inclina balanta spre cost.

Disponibilitate - De multe ori companiile aftermarket sunt axate pe un singur segment de produse si vor putea fabrica si invada piata cu stocuri mari chiar daca vanzarea se va face pe o perioada mai lunga. Produsele le puteti achizitiona chiar si din benzinarii sau spalatorii.

Contra:

Calitate - de multe ori calitatea se reflecta in pretul produsului oferinduva ce ati platit. Daca aveti indoieli de preferat ar fi sa cereti sfatul unui mecanic care are experienta deoarece piata fiind invadata de multe oferte alegerea fiind dificila.

Garantie - fabricantul nu ofera o garantie conform standardelor pieselor auto originale. Reprezentantele auto ofera o garantie de 24 de luni

Potrivire - de cele mai multe ori in special in cazul elementelor de caroserie potrivirea nu este garantata

Piese auto originale

Sunt realizate de catre sau in colaborare cu inginerii autoturismului inainte sa iasa pe linia de fabricare. Au aceiasi calitate cu cele folosite in constructia automobilului iar pieselor auto originale de schimb li se aduc imbunatatiri in permanenta.

Pro:

Daca veti merge la un dealer acesta va ofera un singur model si nu va veti face grija legat de potrivire sau a calitatii. Garantia producatorului este de 24luni si la anumite repere cum sunt cele de caroserie pana la 10 ani.

Contra:

Piata de desfacere mult mai mica in comparatie cu cea de aftermarket prin limitarea locurilor unde veti putea gasi o reprezentanta. Veti putea comanda aceste repere si de la reparatorii independenti insa termenul de asteptare poate fi putin mai mare. 

Din fericire exista si alte modalitati de unde puteti achizitiona piese auto originale vw cum ar fi Ebay , Amazon sau magazine auto online specializare in gama VAG.

Scrie o recenzie

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii