Informatii si comenzi:   | 0723615002 | Solicita oferta

Blog

Noua generatie de uleiuri originale pentru motoare VW si Audi

Noua generatie de uleiuri originale pentru motoare VW si Audi
  • Postat in data de: 04-02-2020
  • De: StoAuto.ro
  • 0 comentarii

Urmeaza tranzitia catre următoarea generație de uleiuri originale pentru motoarele grupului Volkswagen, în care fabricantul acorda o atenție deosebită problemelor de economisire a carburantului, reducerea CO2 și furnizarea de uleiuri dezvoltate precis pentru mașinile Volkswagen. Scopul acestor inovații este de a îndeplini pragurile legale de emisie și de a optimiza funcționarea motorului.

Motoarele pe benzină și diesel mai noi și mai performante din grupul Volkswagen echipate cu cele mai recente cutii de viteze în mai multe etape înlocuiesc motoarele clasice cu injecția de combustibil. Noile unități sunt mai ușoare, cu capacitate redusă și sunt turbocompresate. Peste jumatate din masinile actuale înmatriculate sunt echipate cu turbocompresoare, care, împreună cu sistemele de pornire, ajută la optimizarea intervalului de temperatură de funcționare a motorului. De exemplu, VW Passat 2005 cu un motor de 2,8 litri cu șase cilindri a obținut 142 KW, în timp ce mașinile produse incepand cu anul 2019 cu un motor turbo in 4 cilindri ajung la 210 KW.

Noi tipuri de motoare necesită ulei cu vâscozitate scăzută in utilizate pentru a reduce uzura componentelor motorului și pentru a asigura o frecare mai mică intre piesele aflate in miscare. Împreună cu noile cerințe legale, utilizarea uleiurilor SAE 0W-xx complet sintetice devine o necesitate. Specificitatea funcționării turbocompresorului și a încărcării motorului înseamnă că cerințele pentru uleiurile de motor cresc.

Conform datelor furnizate la sfârșitul ultimilor 5 ani, piața autoturismelor noi din Europa s-a dublat. Aceasta a dus la o creștere a cererii de uleiuri de motor sintetice care îndeplinesc cerințele stabilite de producătorii de mașini, inclusiv grupul Volkswagen (Volkswagen, Audi, Skoda și Seat), a căror cotă de vânzări este de aproximativ 30%.

Vânzările de uleiuri sintetice în Europa cresc de 3 ori mai repede în comparație cu uleiurile de motor standard. Potrivit cercetărilor efectuate cerințele stabilite fac ca uleiurile cu o vâscozitate de 0W până în 2025 ar trebui să fie a doua cea mai mare categorie de pe piața post-vânzare a Uniunii Europene, ceea ce se traduce printr-o creștere a vânzărilor cu peste 200% față de 2018. Uleiurile cu vâscozitate scăzută devin din ce în ce mai populare. În același timp, putem observa o scădere a ponderii uleiurilor minerale, cum ar fi 10W-40. Potrivit raportului POPIHN, în 2007 uleiurile 0W-X și 5W-X au reprezentat doar 27% din piață, în timp ce în 2018 cota lor a fost de până la 66% din totalul uleiurilor vândute pentru autoturisme.

Progresul tehnologic și noile soluții înseamnă că în viitorul apropiat va fi necesară utilizarea uleiului cu o vâscozitate de 0W-16, iar uleiurile 10W-40 sau 15W-40 vor fi complet uzate.

În peste 70% din mașinile noi de diferite mărci, se folosește ulei cu vâscozitate 0W. Motoarele din grupul Volkswagen (standard 508,00 / 509,00 - 0W-20 și standard 504,00 / 507,00 - 0W-30). În total, peste 90% din noile motoare VW din Europa sunt umplute cu uleiuri de motor 0W.

Noul ulei original al grupului Volkswagen 0W-30 Longlife III FE care întrunește standardul Volkswagen 504.00 / 507.00 este răspunsul la noile tendințe din industria auto. Incepand cu aceasta luna STOAUTO va fi primul furnizor din Romania al acestui tip de ulei original VW

Scrie o recenzie

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii