Informatii si comenzi:   | 0723615002 | Solicita oferta

Blog

Motive care susțin că uleiul original VW este cel mai bun pentru motoarele VW

Motive care susțin că uleiul original VW este cel mai bun pentru motoarele VW
  • Postat in data de: 25-02-2019
  • De: StoAuto.ro
  • Nu exista comentarii

După numeroase secole, automobilele au ajuns să ne poată conduce pe distanțe inimaginabile la un moment dat, să fie ușor de întreținut și să coste îndeajuns de puțin, încât orice persoană să își poată permite unul. Pe piață există mulți producători auto, însă cel mai popular dintre toți este grupul Volkswagen, a cărui gamă se extinde în numeroase ramuri: de la mașini mici, de oraș, la mașini de transport marfă sau persoane, până la mașini electrice. Toate au o istorie îndelungată în urmă, iar fiecare componentă a lor are un scop bine stabilit, fără de care mașina nu ar funcționa cum trebuie.

Mentenanța autoturismului joacă un rol critic în menținerea unei bune stări tehnice, iar dacă aceasta este realizată de către specialiști în service-uri autorizate, mașina poate fi folosită un număr îndelungat de ani. Desigur, pe lângă locul unde se realizează și persoana delegată să îndeplinească sarcina, la fel de importante sunt și piesele, respectiv consumabilele utilizate.

Importanța uleiului de motor

Uleiul de motor, poate chiar cea mai importantă componentă din ansamblul de funcționare al mașinii, joacă un rol esențial - acela de a lubrifia și de a asigura că piesele metalice, aflate într-o continuă mișcare, nu se uzează repede. Fără acesta, cu siguranță motorul nu ar mai funcționa nici după o călătorie de câțiva kilometri.

Totodată, uleiul motorului mai are și alte funcții în afară de cea a limitării fricțiunii dintre piesele aflate în mișcare:

· de a disipa căldura și de a împiedica acesteia să afecteze celelalte componente ale motorului,

· de a atrage (datorită compoziției chimice a acestuia) rămășițe rămase în urma exploziilor controlate produse în camerele de combustie,

· de a minimiza oxidarea (ce poate provoca coroziune pe piesele din metal, dar care nu poate fi oprită în întregime) etc.

Criterii de alegere ulei de motor

Uleiul de motor trebuie ales în funcție de mai multe criterii, fiind diferit pentru diversele obiective pe care le îndeplinește. Acesta trebuie ales, în principal, în funcție de rating-ul SAE („Society of Automotive Engineers” – exemplu: 5W - 30). Rating-ul menționat anterior măsoară vâscozitatea și funcțiile oricărui tip de ulei. Vâscozitatea se referă la densitatea uleiului, pe scurt, dacă este mai „subțire” sau mai „gros” - iarna având tendința de a se îngroșa (uleiul poate îngheța), iar vara, datorită căldurii, se poate subția.

Multe studii au arătat că pentru o mai bună funcționare a automobilului, uleiul folosit trebuie să fie cât mai lichid. Cu cât acesta începe să curgă mai repede prin instalații, cu cât mașina va funcționa mai puțin pe „uscat” (acest aspect previne uzura anormală a pieselor).

Fiecare producător de automobile folosește un anume tip de ulei de motor, fie el produs de altă companie, ori produs chiar de către aceasta. Automat, acesta nu va folosi notațiile de calitate standard (SAE Ratingul) ci vor folosi propriile notații. În cazul Volkswagen Group, aceste notații sunt de obicei „VW 500.00” până la „VW 508.00”, iar posesorilor de automobile VW le este recomandat să utilizeze acest tip de ulei. Compania mamă cunoaște modalitatea exactă prin care are trebui lubrifiat motorul și de aceea va produce un ulei specific acelei operațiuni. Diferențele între acestea și uleiurile produse de alți comercianți sunt insesizabile, dar pentru o mai bună sănătate a motorului este esențial să utilizați uleiurile produse de către compania-mamă.

Există, totuși, diferențe de care trebuie ținut cont. Una dintre ele este chiar motorul mașinii conduse. Uleiurile sunt diferite pentru acestea, acest aspect fiind inscripționat chiar pe ambalajul recipientelor in care se vinde. Cu siguranță, cele două tipuri de motoare au proprietăți diferite - un motor diesel, în timpul funcționării, poate atinge temperaturi de până la 320 de grade Celsius, în timp ce un motor clasic pe benzină atinge temperaturi, în medie, de până la 160 de grade Celsius. Vâscozitatea este factorul care face diferența, cu cât este mai mare, cu atât este mai potrivită pentru temperaturi mai ridicate.

Așadar, pentru a întreține motorul în cea mai bună stare de funcționare și pentru a evita o defecțiune precoce a acestuia, este recomandată schimbarea uleiului la fiecare 15.000 Km parcurși, cu un ulei ale cărei caracteristici trebuie să fie specifice mediului în care se circulă, fiind produs sau aprobat de către grupul de care aparține autovehiculul - Volkswagen Group, de exemplu.

Cele mai uzuale uleiuri folosite pentru motoarele VW sunt 5w40 cu norma 502.00 / 505.00 / 505.01 si 5w30 cu norma 504.00 / 507.00

Pe STOAUTO.ro gasiti toata gama de uleiuri originale VW in stoc permanent si la cele mai avantajoase oferte

Scrie o recenzie

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii