Informatii si comenzi:   | 0723615002 | Solicita oferta

Blog

Fiabilitatea distribuţiei originale VW

Fiabilitatea distribuţiei originale VW
  • Postat in data de: 30-05-2019
  • De: StoAuto.ro
  • Nu exista comentarii

Atunci când ai nevoie să îţi schimbi anumite piese de la maşină, vei găsi atât oferte de piese originale, cât şi aftermarket. Cei doi termeni pot implica unele confuzii în ceea ce priveşte tipul de piese pe care este recomandat să îl cumperi pentru maşina ta şi, de aceea, este important să stabilim de la bun început faptul că piesele originale sunt mult mai bune şi mai fiabile decât cele aftermarket.

În momentul în care detectezi semnele şi simptomele specifice unei curele de distribuţie uzate, trebuie să iei măsuri imediat. Evaluează nivelul de uzură al acestei piese pentru ca maşina ta să rămână în siguranţă. Cureaua de distribuţie originală de VW este, cu siguranţă, o piesă fiabilă şi va rezista mult timp atunci când este schimbată de profesionişti.

Rolul curelei de distribuţie

Cureaua de distribuţie este un dispozitiv central al maşinii, care asigură sincronizarea mai multor elemente mecanice ale motorului. Această curea seamănă foarte bine cu o curea de cauciuc ranforsat. Ea conectează arborele cotit, pompa de apă, pompa de injecţie şi componentele arborelui cu came, care controlează supapele de admisie şi de evacuare.

Cu alte cuvinte, această parte a maşinii este foarte stresată. La cel mai mic semn de uzură, ea trebuie să fie tratată cu seriozitate pentru că, atunci când se strică, poate avea consecinţe semnificative asupra motorului maşinii.

Când trebuie schimbată cureaua de distribuţie?

Foarte mulţi şoferi se întreabă când trebuie să schimbe cureaua de distribuţie. În trecut, proprietarii de service-uri considerau că această curea trebuie înlocuită la 90.000 de kilometri. În 2018 modelele de curele s-au îmbunătăţit foarte mult şi producătorii susţin că schimbarea se poate face şi la 180.000 de kilometri. Dacă vei cumpăra o curea originală VW ai toate şansele să o schimbi la acest kilometraj, deoarece curelele de la VW sunt foarte rezistente şi bine lucrate.

Cu o curea de distribuţie aftermarket lucrurile nu stau chiar aşa. Acestea fiind spuse, este greşit să fie luaţi în calcul kilometri parcurşi drept unic element de răspuns. O curea de distribuţie se poate uza în timp, în funcţie de modul în care este utilizată. Atunci când călătoreşti, spre exemplu, 10.000 de kilometri în 2 ani, este posibil să nu fie necesar să schimbi cureaua, dacă aceasta este în stare bună.

În schimb, dacă în 4 ani ai mers doar 50.000 de kilometri, va fi neapărat necesar să schimbi cureaua, pentru că materialul din care este făcută aceasta îşi pierde proprietăţile. Timpul a trecut şi a fost îndeplinit unul dintre criteriile care trebuie luate în calcul pentru înlocuirea distribuţiei.

Dacă urmezi instrucţiunile VW oferite pentru distribuţia originală produsă şi comercializată în service-urile sau magazinele partenere, cu siguranţă vei putea să îţi menţii motorul în cea mai bună stare şi vei beneficia la cel mai înalt nivel de toate caracteristicile specifice pieselor de calitate VW.

Ce se întâmplă dacă nu schimbi la timp cureaua de distribuţie?

Dacă nu schimbi cureaua de distribuţie la timp, motorul poate înceta să funcţioneze. În cazul acesta există riscuri serioase: maşina se poate opri în mijlocul drumului în cel mai bun caz sau, în cel mai rău caz, părţile necoordonate ale motorului interferează unele cu celelalte şi deteriorează motorul.

Schimbarea curelei de distribuţie nu este cea mai costisitoare intervenţie pe care va trebui să o faci asupra maşinii tale. Înlocuirea sa cu o piesă originală şi de calitate este esenţială pentru a merge în cele mai bune condiţii de siguranţă.

În plus, este mai bine să înlocuieşti cureaua de distribuţie decât să schimbi tot motorul. Schimbarea motorului implică, de obicei, costuri mari, care pot să nu corespundă mereu valorii maşinii pe care o ai. Prevenirea este cel mai bun leac, motiv pentru care îţi recomandăm să cumperi doar piese originale.

Pierderea frecventă a puterii motorului sau consumul mare de combustibil, vibraţiile anormale din motor sau vibraţiile violente sunt semnele faptului că distribuţia este pe care să se strice. De asemenea, se întâmplă şi ca distribuţia să scoată sunete puternice. Chiar dacă producătorii de automobile folosesc acum curele ceva mai silenţioase, ele provoacă, în continuare, zgomote pentru a-ţi indica faptul că există o problemă care trebuie remediată cât mai repede.

Dacă vrei să beneficiezi de o durată lungă de viaţă a distribuţiei tale, este bine să achiziţionezi doar piese originale, pentru care vei avea garanţia că vor fi utilizate până la perioada maximă recomandată.

Scrie o recenzie

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii