Informatii si comenzi:   | 0723615002 | Solicita oferta

Blog

Care sunt avantajele pieselor originale în raport cu cele aftermarket

Care sunt avantajele pieselor originale în raport cu cele aftermarket
  • Postat in data de: 09-07-2019
  • De: StoAuto.ro
  • Nu exista comentarii

Când mergi cu mașina în service la reprezentanță pentru reparații, piesele cumpărate sunt OEM, adică originale. Trebuie să ai în vedere faptul că atunci când mergi într-un magazin independent, vei obține piese de schimb aftermarket de foarte multe ori. De multe ori piesele mai ieftine sunt de calitate slabă și nu sunt recomandate de producători fie pentru că nu au fost testate suficient, fie pentru că sunt realizate din materiale de slabă calitate.

Există mai multe argumente pro și contra care să te ajute să iei cea mai bună decizie în momentul în care schimbi piese pentru mașina ta. În acest mod vei putea obține un echilibru între calitate și costuri.

Piesele aftermarket și dezavantajele lor

Piesele aftermarket sunt piese care nu provin de la constructorul mașinii. Dacă piesele sunt pentru schimbare directă ele vor anula garanția mașinii. Un număr mare de companii produc piese aftermarket care funcționează aproximativ la fel cu cele originale, însă este recomandat să nu riști.

Piesele aftermarket sunt mai puțin costisitoare decât componentele OEM și suma economisită variază în funcție de brand. Poți căuta pentru a găsi cel mai mic preț și pentru a compara costurile astfel încât să îți dai seama cât de mult poți să economisești. Dacă prețul unei piese este prea mic pentru a fi real, poți să îți pui întrebări cu privire la calitatea lor.

În cazuri foarte rare, calitatea poate fi similara cu cea a pieselor OEM. Cu toate acestea este bine să nu te bazezi pe această presupunere fără să te documentezi în prealabil, în legătură cu producătorul.

De asemenea, ai o varietate mai mare de opțiuni în momentul în care cumperi piese aftermarket deoarece sunt mai multe companii producătoare. Acesta nu este un avantaj deoarece poți achiziționa oricând un produs de slabă calitate.

Calitatea variază foarte mult. Se spune că vei obține ceea ce plătești drept pentru care unele piese de schimb sunt inferioare din punct de vedere calitativ. Este important să cumperi de la producător, deoarece toate componentele sunt testate înainte de a fi scoase pe piață. Dacă totuși vrei să cumperi piese aftermarket, recomandarea noastră este să ceri sfatul mecanicului, pentru că doar acesta îți poate oferi sugestii cu privire la companiile de încredere.

Numărul de piese aftermarket este uriaș și îți va fi foarte greu să faci o alegere corectă. Dacă ești familiarizat cu firmele de piese aftermarket alegerea va fi simplă, însă dacă nu știi nimic despre această piață va fi extrem de greu să alegi piesele potrivite. Cel mai bine este să cumperi piese originale, pentru că doar așa poți fi sigur că ai ceea ce trebuie și că piesa cumpărată va fi compatibilă cu mașina ta și va funcționa corespunzător.

Piesele aftermarket au garanție redusă. Anumite componente pot chiar să fie vândute fără garanție pentru ca prețurile să rămână mici.

Componentele originale și avantajele lor

Componentele OEM sau originale sunt fabricate de producătorul mașinii. Acestea se potrivesc perfect pe modelul de mașină pentru care au fost produse.

Vei descoperi cât de ușor este să alegi piesele de care ai nevoie. Dacă intri în magazin vei putea selecta piesa potrivită pentru mașina ta și nu ai multe opțiuni la dispoziție. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la evaluarea mărcilor și prețurilor pentru că nu ai opțiuni.

Calitatea este asigurată și nu trebuie să te temi că vei cumpăra o piesă care va ceda rapid. Componentele OEM funcționează exact ca cele înlocuite. Sunt piese făcute special pentru mașina ta și nu ai motive de îngrijorare cu privire la compatibilitate.

Toate piesele OEM sunt însoțite de garanție. Cei mai mulți producători de mașini oferă garanție de cel puțin un an pentru componentele produse de ei. Dacă reparația este făcută în service la dealer, atunci în garanție intră și activitatea de montaj sau problemele cu manipularea greșită, care pot duce la deteriorarea pieselor.

În momentul în care îți repari mașina în urma unui accident asigură-te că folosești doar piese OEM, pentru că este posibil ca elementele de caroserie aftermarket să nu se potrivească bine și să aibă zone în care nu stau corect. În plus, piesele OEM îți asigură și un foarte mare nivel de confort și siguranță pentru că ai garanția producătorului conform căreia piesa trebuie să funcționeze impecabil.

Scrie o recenzie

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii